Seminare & Conferințe

Începând cu anul 2013 am susținut mai multe conferințe și seminare în cadrul evenimentelor organizate de Asociația Astrologilor din România, Școala Fidelia și 12 Călăuze & AstroTalk. Unele au fost publicate sub formă de articole în revista Astrele (și pot fi citite gratuit, vezi linkurile mai jos) sau sunt disponibile sub formă de înregistrare în schimbul unei donații către AAR (detalii la asociatie@aar.org.ro) sau vor fi reluate. Mai jos, subiectele.


Următorul seminar:


Temele prezentate

Astrologie orară, pentru viața profesională – workshop de 4 ore susținut online, în 7 martie 2024, în cadrul 12 Călăuze & AstroTalk. Un atelier practic, în care – după expunerea metodei – am lucrat interactiv pe diverse studii de caz din portofoliul meu. Participanții au învățat cum să abordeze și să răspundă la diverse întrebări din sfera profesională: ”Voi obține postul?”, ”Este cu adevărat avantajoasă oferta?”, ”Angajat sau antreprenor?”, ”Voi atrage fondurile de care am nevoie?”, ”Să mă angajez sau să-mi continui studiile?”, ”Mă voi putea susține financiar din astrologie?” ș.a.m.d. Atelierul vine la pachet cu o lecție introductivă în astrologia orară, ceea ce îl face potrivit chiar și pentru cei care n-au mai lucrat cu metodele acestei ramuri astrologice. Workshopul va fi reluat în 2 iulie 2024.

Aritmetică predictivă. Anii minori ai planetelor – conferință susținută în cadrul Congresului AAR din 1 octombrie 2023, București. Ce știm despre numere și planete? În cele mai vechi tratate de astrologie găsim seturi de numere asociate planetelor tradiționale. Înaintașii noștri iubeau aritmetica și obișnuiau să adune și să împartă acele numere în cadrul mai multor tehnici predictive. Numerele reprezintă perioade de timp (ani, luni, zile etc.), mai precis, timpul de care este nevoie pentru ca o planetă sau o configurație ”să se coacă” sau ”să dea roade”. Spre exemplu, o configurație formată din Venus și Marte ar putea avea nevoie de 23 de ani pentru a se releva într-un eveniment semnificativ. În cele 30 de minute pe care le-am avut la dispoziție, am arătat câteva aplicații simple cu unul dintre aceste seturi de numere. Înregistrarea urmează a fi disponibilă.

Astrologie orară, cu dragoste – atelier susținut în cadrul taberei de astrologie Fidelia, în 3 august 2023. Am trecut în revistă teoria, am discutat despre cum ar fi bine să se pregătească astrologul pentru o citire orară, cum trebuie să abordeze întrebările despre relațiile de dragoste și hărțile aferente lor. Și, desigur, am lucrat pe mai multe studii de caz. Atelierul a durat aprox. 2 ore și nu există înregistrare. Tema a fost reluată într-o variantă de lucru online, nouă, de 3h30, în 29 noiembrie 2023 via 12 Călăuze&AstroTalk, și va fi reluată și în 12 iunie 2024.

”Unde este pisica?” Orară & Lenormand – prezentare susținută în cadrul taberei de astrologie Fidelia, în 3 august 2023, împreună cu Liana Șandru. Liana și cu mine am prezentat publicului rezultatele unui experiment: am răspuns la aceeași întrebare folosind metodele a două discipline diferite – astrologia orară și divinația cu cărți Lenormand. Materialul poate fi consultat în revista ”Astrele”.

Cu teoria în practică: acțiuni la Lună Nouă – conferință susținută în cadrul simpozionului Astro-Festival Craiova, în 27 mai 2023. Umblă vorba că atunci când Luna-i nouă, momentul ar fi numai bun pentru a începe ceva nou. Pe de altă parte, tradiția astrologică recomandă să ședem blânzi fiindcă taman atunci Luna este puternic afectată și doar printr-o minune am avea sorți de izbândă în ceea ce întreprindem. Ca de obicei, adevărul este undeva la mijloc și m-am pornit să-l caut. În această conferință, am adus în atenția publicului câteva hărți ale unor debuturi la moment de Lună Nouă (lansări ale unor produse, evenimente) și trucuri pentru elecții reușite. Conferința are 60 de minute și a fost reluată online, în 21 martie 2024, într-o formă revizuită, în cadrul STAAR Equinox 2024 (materialul video poate fi accesat via AAR).

SOS, casele succedante! – conferință susținută în cadrul simpozionului STAAR Equinox 2023, din 19 martie. Am discutat despre rolul caselor succedante (2, 5, 8, 11) în harta natală, pornind de la elementele care stau la baza generării semnificațiilor caselor, în general. Conferința are 30 de minute și înregistrarea este disponibilă pentru vizualizare, în schimbul unei donații către AAR.

Reconversia profesională – studii de caz [seminar] – am explorat subiectul împreună cu un specialist în HR, Andrei Trofin, și apoi am analizat hărțile unor oameni care și-au schimbat traiectoria profesională, pășind pe un alt drum. M-am aplecat în special asupra celor mai intrigante cazuri: hărțile nativilor care au făcut o schimbare radicală în carieră și au migrat într-un cu totul alt domeniu de activitate. Am folosit mai multe tehnici predictive. Seminarul de 1h30 a fost susținut în 14 aprilie 2022, în cadrul programului STAAR online organizat de AAR pe platforma Zoom și este disponibil sub formă de înregistrare, în schimbul unei donații către AAR.

În căutarea profesiei potrivite. A fi sau a nu fi în casa a VI-a – conferința punctează câteva idei generale despre semnificatorii profesiei și vine cu detalii specifice despre planetele din casa a VI-a. Tema a fost prezentată în cadrul ediției a XVII-a a Congresului AAR, din octombrie 2021, și este disponibilă sub formă de înregistrare, în schimbul unei donații către AAR. Iată un fragment de 7 minute:

Predicții fără artificii. Etapele vieții reflectate în harta natală [seminar] – sau cum schițăm cursul vieții unui nativ fără să mișcăm vreun punct din harta sa natală, fără hărți suplimentare, fără tranzite, fără nimic în plus. Doar harta din născare, așa cum o vedem… dacă o privim cu atenție! Seminarul de 2 ore care prezintă o metodă tradițională, universală, de predicție bazată pe stăpânii triplicității luminătorului dominant (Soarele sau Luna). Seminarul a fost susținut în 10 decembrie 2020 în cadrul programului STAAR online, organizat de AAR pe platforma Zoom și este disponibil sub formă de înregistrare, în schimbul unei donații către AAR.

Ori pe cal, ori la spital. Cum să strunești casa a 12-a – cercetare prezentată în cadrul celei de a XV-a ediții a Congresului AAR din noiembrie 2019. Materialul poate fi consultat în revista ”Astrele”: partea I-a și partea a II-a.

Profecțiile anuale după metoda lui Vettius Valens – temă prezentată în cadrul simpozionului Astro-Festival Craiova, în premieră în iunie 2018 şi reluată în variantă revizuită şi adăugită în iunie 2019. Începând cu martie 2021, materialele au fost înglobate în cursul dedicat Profecțiilor anuale.

Înstrăinarea în harta natală – subiect prezentat în octombrie 2017, în cadrul ediției a XIII-a a Congresului Asociației Astrologilor din România, organizat în București. Materialul poate fi consultat în revista ”Astrele”: partea I și partea a II-a.

Ocupația nativului – abordări elenistice – mini-workshop susținut în iunie 2017, în cadrul ediției a XII-a a simpozionului Astro-Festival, Craiova.

Tiparele planetare, o moștenire de familie – temă prezentată în iunie 2016, în cadrul ediției a XI-a a simpozionului Astro-Festival, organizat în Craiova. Materialul poate fi consultat în revista ”Astrele”, unde a fost publicat în 3 părți: partea I, partea a II-a și partea a III-a.

Ce mai aștepți?! Sau primul meu caz de astrologie orară – temă prezentată în octombrie 2015, în cadrul ediției a XI-a a Congresului Asociației Astrologilor din România, organizat în București. Materialul pot fi consultat în revista ”Astrele”, la http://www.astrele.ro/2018/05/24/ce-mai-astepti-sau-primul-meu-caz-de-astrologie-orara/

Poligraful astrologic – o mini-cercetare asupra felului în care harta natală ilustrează abilitatea de a minți – temă prezentată în iunie 2014, în cadrul ediției a IX-a a simpozionului Astro-Festival, organizat în Craiova. Materialul poate fi consultat integral în revista ”Astrele”: http://www.astrele.ro/2015/11/22/poligraful-astrologic/

Gol pușcă. Pictorial astro-estival – o cercetare asupra felului în care harta natală ilustrează dezinhibarea fizică, mai precis nudismul – temă prezentată în iunie 2013, în cadrul ediției a IX-a a simpozionului Astro-Festival, organizat în Craiova. Materialul poate fi consultat integral, în variantă text și video în revista ”Astrele”: http://www.astrele.ro/2013/09/24/gol-pusca-pictorial-astro-estival/

Share

Lasă un răspuns