Ce am învățat din NU

Inacceptabil! Nu trebuia să mi se întâmple asta! Dați-mi să scriu despre orice zodie, dar nu despre Pești – aiuriții, împrăștiații, martirii, habotnicii, credulii, bețivii, ciudații și marginalizații zodiacului! Da, discriminez! Am și eu preferințele mele, n-ar trebui să se aștepte cineva să scriu la comandă, oricând, despre orice. Mai ales despre Pești când eu am în harta natală planete în Fecioară. Ce să le servesc? Un banc de pești?! Mă simt cumplit de nedreptățită și n-o să scriu nimic!

acest-editorialNu-i frumos să dau din casă, să vă spun de ce am fost nevoită să scriu acest editorial, dar așa s-a întâmplat. Ideea este că din pricina a ceea ce gândeam despre asta aș fi putut să trăiesc îmbufnată doar câteva minute sau o perioadă nedeterminată. Din fericire, odată ce am acceptat situația, i-am și pus capăt. Așa m-am trezit trăind în spiritul zodiei Pești…

Se spune că timpul le vindecă pe toate sau, mai mult, chiar le rezolvă – ce nu poți face azi lasă pe mâine, că se va rezolva de la sine sau le repară pe principiul roata se întoarce. Ei bine, nu! Timpul nu vindecă și roata nu se întoarce, dacă nu-l lași să curgă, respectiv să se învârtă.

Poate nu știi, dar îți stă în putere să oprești timpul în loc, pentru tine. Dacă te agăți suficient de puternic de momentul în care situația nedreaptă sau evenimentul dureros s-a întâmplat, poți să rămâi încremenit acolo – nu, nu veșnic tânăr, ci veșnic nefericit. Să-l retrăiești la infinit în mintea ta, insistând în credința irațională și auto-sabotoare că el nu trebuia să se întâmple. Pe bune? Unde scrie că nu trebuia să aibă loc? Ce anume pe lumea asta crezi că n-ar trebui să ți se întâmple? De ce? Pentru că tu ești un om special? Pentru că cineva ți-a promis că n-o să pățești așa ceva? Pentru că viața trebuie să fie ușoară? Pentru că lumea trebuie să fie un loc prietenos? Pentru că oamenii trebuie să fie drepți? Pentru că lucrurile rele nu se întâmplă oamenilor buni? Urmărește-te puțin și observă câte astfel de credințe iraționale ai! Crezi că te ajută? Cum? (…)

Citește continuarea editorialului pe care l-am scris pentru numărul de Pești al revistei „Astrele” la http://www.astrele.ro/2015/02/20/acest-editorial-nu-trebuia-sa-se-intample/

 

Share

Lasă un răspuns