De bine. Jupiter in timpul Sagetatorului

Conform tradiției astrologice, cuadraturile și opozițiile sunt aspectele care fac lucrurile să se miște în lume, provocându-ne să mutăm munții din loc. Desigur, din varii motive – cum ar fi o superficială cunoaștere de sine, o proastă informare însoțită de un optimism tâmp, o lipsă de strategie, ș.a. – de cele mai multe ori nu facem decât să împingem bolovanii la deal, ca Sisif. Important este că nu stăm (?). În ultimul timp, dacă întreb vreun cunoscut ce mai face, îmi răspunde, inevitabil, cu o mimă afectată și obosită, ”lucrez cu mine însumi”. Parcă începe să-mi fie dor de exasperantul ”bine”

De la finalul verii trecute, când am aruncat și ultima piatră-n păcătoasa aia de CCC (Cruce Cosmică Cardinală), mi se pare că ne-am cam obișnuit cu greul și cu un nivel ridicat al adrenalinei. Trigoanele și sextilele ne lasă reci. Evităm să scriem în presa astrologică despre ele, considerându-le subiecte banale. Căutăm senzaționalul și predicăm despre beneficiile crucificării dinamice. Devenim dependenți de provocări. Cred cu tărie că, în câțiva ani, vom ajunge să sanctificăm CCC-ul și să ne rugăm pentru următoarea. Acum, pe bune, ce astrolog ar scrie un articol despre cum să faci față unui trigon?

Poftim, mă sacrific în numele cunoașterii! Așadar, ce credeți că face Jupiter în Leu cât timp Soarele tranzitează Săgetătorul? Bine, în principiu face bine. Și ce știm noi să facem cu binele lui Jupiter? Lucrăm cu el, desigur, îl includem în planurile noastre de dezvoltare personală, că doar n-o să stăm degeaba când până și capra vecinului lucrează cu ea însăși! (…)

Continuarea poate fi citita in revista „Astrele”:
http://www.astrele.ro/2014/11/24/de-bine-jupiter-in-timpul-sagetatorului/

Sa va fie de bine! 🙂

Share