Hades și Mesagerul luminii – un rendez-vous epic în Capricorn

Orfeu, cel dintâi cântăreț de imnuri din Elada, s-a născut din Caliope (muza ce inspira poezia epică, muzica și elocvența) și zeul Apollo. Mama sa i-a dăruit meșteșugul graiului duios, iar tatăl i-a oferită o liră. Înzestrat astfel, Orfeu reușea să farmece auditoriul, să alunge întristarea, să aducă alinare și pace chiar și celor mai vrăjmașe ființe. Mânat de forța iubirii, Orfeu pătrunde în Infern, unde îl înduplecă și-l sensibilizează pe Hades prin arta sa, în scopul de a-și recupera iubita, pe nimfa Euridice. Singura condiție pe care o pune zeul, pentru ca ea să poată părăsi ținutul morților, este ca Orfeu să o călăuzească spre ieșire, cântând din liră, fără să privească în urmă. Dar eroul nu se poate abține să nu se asigure că iubita sa îl urmează și-și întoarce privirea. Îndoiala sa i-a înapoiat-o pe Euridice lui Hades pentru totdeauna. Nefericit, Orfeu se ascunde în munți, cântându-și durerea din liră și alungând orice tentație, rămânând fidel iubirii sale nemuritoare. Într-un final, este ucis de preotesele furioase ale dezmățatului zeu Bachus, care nu i-au mai tolerat refuzurile. După moartea sa, Apollo așază lira la loc de cinste pe boltă, pentru a străluci printre stele…

Iată povestea constelației Lira. Vega este cea mai strălucitoare stea a acesteia și, după cum spun astronomii, nu mai are mult până ce va primi titlul de cea mai studiată stea după Soare. Vega a fost steaua Polară a cerului nordic, aproximativ în anul 12000 î.Hr., babilonienii numind-o Mesagerul luminii, iar akkadienii, Viața cerului.

Astrologic, este o stea favorabilă, cu o natură artistică de tipul combinației Venus – Mercur. Se află la 15°30’ în Capricorn, iar în 2015-2016 este vizitată și activată de Pluton.

*

Întâlnirea celor doi este relevantă pentru tine dacă ai în harta natală semnificatori importanți (Ascendent, stăpân de Ascendent, luminători sau planete rapide) la jumătatea zodiei Capricorn. Transformările pe care le impune tranzitul plutonian care te încearcă acum pot căpătă o notă artistică, datorită stelei Vega. Suferința care de regulă acompaniază acest tranzit poate fi sublimată prin artă, folosind determinarea Capricornului.

Nu vreau să-ți dau speranțe false, spunându-ți că vei deveni faimos peste noapte, exploatându-ți suferința, dar te îndemn călduros să folosești arta pentru a ți-o accepta, exprima, înțelege și transcede. Mergi înainte cu acest experiment, fără să te îndoiești de tine însuți. Caută și utilizează resursele creative pe care le deții, ca să aduci la lumină acele părți importante din tine care rătăcesc prin infernul propriului inconștient.

Hades este vulnerabil acum și va fi înduplecat, iar lira ta magică este simbolizată de posesiunile pe care le deții la jumătatea zodiei Capricorn. (…)

Continuarea poate fi citită în revista Astrele, la http://www.astrele.ro/2014/12/22/hades-si-mesagerul-luminii-un-rendez-vous-epic-in-capricorn/

Lectură plăcută! 🙂

Share