Luna Noua – 5 octombrie 2013

luna-schultz„Nu va incredeti in cuplurile care se tin de mana. Daca cei doi nu-si dau drumul la maini, o fac pentru ca se tem ca se vor omori intre ei.” (Groucho Marx, actor, nativ Balanta cu Ascendent in Scorpion).

Luna Noua din Balanta, cu Venus pregatindu-se sa paraseasca Scorpionul si sa rupa relatia tensionata cu Marte, poate constitui un moment necesar de reflectie asupra situatiei unui parteneriat, fie el amoros, profesional sau doar amical.

Aceasta lunatie are un usor iz saturnian (se afla in decanul lui Saturn, iar Venus se afla in termenul acestuia), si in timp ce luminatorii se desprind din careul in T cu Uranus retrograd si Pluton, aplica spre aspecte cu Jupiter (careu) si Marte (sextil).

Astfel, daca ne-am simtit conditionati sa ne manifestam intr-un anumit fel intr-un parteneriat sau am fost presati sa luam decizii, in perioada 5 oct. – 3 nov. factorul resimtit ca fiind constrangator ar putea deveni irelevant, in lipsa lui ivindu-se provocarea de a evalua obiectiv situatia, de a decide ce inseamna a fi drept si cum e mai bine sa actionam in continuare.

Perioada poate fi mai solicitanta pentru nativii semnelor cardinale – Balanta, Berbec, Rac, Capricorn – si pentru cei care au Luna sau Ascendentul in aceste zodii.

Conjunctie Luna-Soare: 5 oct. ora 3:34, gr. 12 Balanta

Fragment din articolul scris pentru revista AstroText: „Luna in octombrie – planificarea activitatilor dupa fazele Lunii”

Share