Luna Noua (si eclipsa de Soare) din 10 mai 2013

In noaptea zilei de 10 mai, se perfecteaza conjunctia luminatorilor in semnul fix al Taurului. Avem parte si de-o eclipsa anulara de Soare care amplifica si prelungeste astfel efectele lunatiei pana in noiembrie 2013.

Ne-ar putea incerca sentimentul ca, in sfarsit, putem respira dupa ce am trudit, am luptat, am purtat o povara istovitoare sau am urmarit cu incapatanare un anumit obiectiv / persoana. Sentimentul de usurare ar putea veni natural, datorita depasirii obstacolelor si apropierii noastre de “linia de sosire”. Dar, pe de alta parte, am putea fi “usurati” ca urmare a faptului ca avem mai mult spatiu intr-o anumita situatie de viata (ceva/ cineva a plecat). In oricare dintre variante, sa avem incredere ca este bine…

Cu toate ca ne-am putea simti slabiti, putem fi impacati, fiindca ce a fost mai greu a trecut. Acum e timpul pentru odihna si recuperarea fortelor, chiar daca atentia noastra s-ar putea indrepta deja, nerabdatoare, spre noi orizonturi care ne ademenesc si pe care le intuim a fi destul de promitatoare, desi acum nu sunt prea clare.

Recomandarea este sa mai zabovim putin in chestiunea care ne-a retinut atentia pana acum, sa meditam la cele intamplate, sa ne menajam, sa ne “pansam ranile” si chiar sa ne recompensam pentru efortul depus, indiferent de rezultatele pe care le-am obtinut. Evenimentele se deruleaza inca foarte lent si putem profita de acest ragaz, inainte ca ritmul sa inceapa sa se accelereze.

La nivel individual, cei mai sensibili la aceasta eclipsa ar putea fi nativii Taur, Scorpion, Varsator si Leu, impreuna cu cei care au Ascendentul si Luna in aceste semne. Probabil fiecare vom resimti influentele acesteia, insa in sectoare diferite ale vietii, in functie de propria noastra harta natala.

(Tehnic vorbind, Luna in Taur s-a separat de opozitia cu Saturn retrograd, de conjunctiile cu Marte si Mercur combuste, iar acum este alaturi de Soare; dispozitoarea lunatiei este Venus care tocmai si-a parasit domiciliul, paseste in Gemeni si aplica spre Neptun, iar mai tarziu spre Uranus si Jupiter).

[Fragment din articolul scris pentru revista AstroText – „Influentele Lunii in mai 2013„]

Share

Lasă un răspuns