Luna plina – 25 aprilie 2013

Spre finalul zilei de maine are loc opozitia luminatorilor, pe axa semnelor Taur – Scorpion, si o mica eclipsa partiala de Luna care este vizibila in intregime de pe teritoriul tarii noastre.

Eclipsa de regula accentueaza natura dinamica a Lunii pline, ceea ce inseamna ca trebuie sa fim si mai prudenti decat de obicei in tot ce intreprindem. Atentionarea este pentru toti, dar in special pentru nativii Taur, Scorpion, Leu si Varsator, pentru cei care au Luna sau Ascendentul in aceste semne.

In configuratie sunt implicate Saturn, Pluton,Venus (aspecte aplicante), Marte si Neptun (aspecte separante).

Intrebare: daca am sti ca urmeaza sa facem pana la una din rotile masinii pe care o conducem, ce am face?

Timp de cateva zile, Luna plina aduce in lumina „reflectoarelor” un anumit sector al vietii, diferit de la om la om. Dar indiferent de sectorul vizat, elementul comun al efectelor acesteia ar putea fi senzatia (sau chiar actiunea) de infranare a unei activitati in care ne-am lansat cu speranta si entuziasm, a unei porniri pline de elan care acum este stopata de cineva sau ceva sau doar ne mai tempereaza putin.

Poate fi vorba de interventia unei persoane mai in varsta, cu mai multa experienta, a unei autoritati sau a cuiva pe care il percepem a fi mai influent sau mai puternic decat noi. Sau pot fi propriile noastre lipsuri sau temeri cele care ne determina sa „dam inapoi”.

Senzatia / intamplarea poate creea, in cel mai fericit caz, un conflict interior minor, insa in functie de importanta pe care o acordam rezultatelor activitatii respective, acesta poate lua forma impotrivirii, a revoltei si chiar a ripostelor fizice.

In orice caz, desi situatia poate fi foarte frustranta, avem intotdeauna optiunea de a o vedea asa cum este, si anume: o experienta constructiva. Nu intalnim un obstacol in calea proiectelor noastre, ci dam un test de fezabilitate care ne ofera oportunitatea sa reparam si sa consolidam ce este subred. Sa incercam, asadar, sa cooperam cu situatia si cu persoanele implicate, sa gasim hazul situatiei si sa nu ne luam prea in serios!

…Si ma intorc la intrebare: daca stim ca e posibil sa facem pana la una din rotile masinii, i-am face un control inainte de a porni la drum? Si daca se intampla sa o facem oricum, ne-am opri sa schimbam roata sau ne-am incapatana sa conducem in continuare pe pana?

Bafta!
Diana

[Fragment din articolul scris pentru revista AstroText – „Influentele Lunii in aprilie 2013„.]

Share

Lasă un răspuns