M-am hotărât să devin (fix!) prost

Grație prietenei mele Roxana Pavel – care mi-a recomandat o carte plină de umor și mi-a salvat astfel de la extincție câteva rețele neuronale de care încă mai aveam nevoie -, am îmbogățit revista Astrele cu un nou articol, care tratează perioada de retrogradare a planetei Mercur.

*

În plin avânt spre o confruntare intelectuală de proporții cu Jupiter, dășteptul sistemului solar bate în retragere. Din 5 ianuarie, de când a intrat în Vărsător, Mercur l-a tot ațâțat pe bărbos, dar uite că acum s-a decis să retrogradeze, la doar două grade distanță de perfectarea opoziției cu dânsul. Spre dezamăgirea unora, el va continua să se îndepărteze de oponentul său până în 11 februarie.

Eu zic că nu-i rău. Dacă opoziția asta te prindea cu temele nefăcute, îți cam stătea mintea-n loc, mai ales dacă ești unul din fixiștii ăia cu Mercur în Vărsător, Leu, Taur sau Scorpion în harta natală. Practic, ai fost la doi pași de o mini-explozie neuronală, cu materia cenușie gata să se reconfigureze încă o dată pe principiul folosește sau pierzi. Asta ar trebui să-ți dea de gândit, fiindcă tot n-o să scapi – opoziția asta o să se perfecteze la un moment dat!*

Cu o zi înainte de retrogradare, a fost Lună Nouă în același semn și se zice că, atunci când Luna e nouă, e cazul să ne fixăm intențiile pentru perioada următoare. Ce intenție și-o fi stabilit Mercur de s-a decis sa-l lase pe Mai Marele Înțelept cu vorba neterminată, atârnându-i de buza umflată? M-am tot întrebat asta și până la urmă a venit și răspunsul: M-am hotărât să devin prost!

După care, vocea a continuat să se confeseze: (…)

Continuarea, aici: http://www.astrele.ro/2015/01/20/m-am-hotarat-sa-devin-fix-prost/

Lectură plăcută! 🙂

Share