O curiozitate: visele si tranzitele

M-am gandit sa va impartasesc acum, „la cald”, o idee cel putin curioasa…

Azi-noapte am visat ca ma gaseam in Germania, unde ma dusesem cu gandul sa lucrez. Dar ajunsa la destinatie eram pierduta in spatiu: nu cunosteam limba, incercam sa apelez la prietenii mutati acolo dar si ei erau ocupati si nu aveau timp sa ma indrume, telefonul nu mergea si nu reuseam sa sun acasa, s.a.m.d. O multime de complicatii! In final, se pare ca am inceput sa lucrez ca menajera pentru o familie care… avea o fata captiva in tabloul din sufragerie. Da, stiu, ciudat! 😀 Ca mai toate visele mele. Acolo ma simteam foarte singura dar nu stiu din ce motiv nu faceam nicio incercare sa ma intorc acasa. Aveam sentimentul ca vreau sa gasesc un sens in toata situatia si sa-mi fac un rost acolo in ciuda tuturor obstacolelor.

Cred ca era in jur de ora 5 cand am visat asta, fiindca nu a trecut mult timp si m-am trezit. De dimineata mi-am notat visul si mi-am amintit de faptul ca Jung spunea ca atunci cand ne visam in strainatate, de fapt luam contact cu parti necunoscute din noi insine si strabatem carari neumblate din propriul inconstient… Brusc mi-a venit ideea ca si tranzitele planetare ne ajuta sa accesam parti din fiinta noastra, reflectate in harta natala si „trezite” in acest mod. Si atunci mi-am spus ca e imposibil sa nu existe o legatura intre vis si tranzitele din momentul visului (sau cel putin din ziua sau perioada respectiva). Asa ca am ridicat harta pentru ora 5 dimineata si fiindca m-am amuzat prea tare de „coincidente”, va impartasesc ce am gasit:

Soarele in tranzit conjunct cu Uranus sunt fix pe cuspida casei IX (casa care reprezinta „strainatatea”) realizand o opozitie la Luna natala din C III (mediul imediat, cel familiar); Luna la ora aceea era in casa IX in opozitie cu Soarele natal.  Mercur retrograd e aproape de cuspida IX si in careu cu Neptun natal – apropo de senzatia de „pierdut in spatiu”.

Mi se pare ca tranzitele reproduc destul de fidel visul meu si ma bate gandul sa continui investigatiile: imi iau caietul cu visele notate si urmaresc tranzitele de atunci. Sunt convinsa ca Universul (sau cum vreti voi sa-L numiti) ne transmite acelasi mesaj pe toate caile posibile, in speranta ca intr-un fel sau altul il vom recepta. Iar eu am de gand sa-l descifrez pe-al meu… Fie interpretand vise, fie cu ajutorul astrologiei sau, de ce nu, cu amandoua!

Sa aveti un weekend minunat si daca va surade ideea si aveti notate cateva vise mai sugestive, incercati sa le corelati cu tranzitele si sa vedeti ce obtineti 🙂

 

Share

Lasă un răspuns