O marturisire despre careul Luna-Neptun

princess-castle
Din seria: "Harta mea natala, material didactic"

De cand am constientizat modul de manifestare al acestui careu in harta mea natala, mi-am spus ca la un moment dat voi scrie despre el. Cu toate ca este un punct vulnerabil din astrograma mea si cu siguranta tot ce voi scrie mai departe va fi facut intr-un mod subiectiv, acest text este totusi marturia unei persoane care traieste cu acest aspect si astfel este un bun material de studiu pentru astrologi. Pe de alta parte, m-as bucura ca cei care au aspectul in harta si stiu despre ce e vorba, sa ne povesteasca putin cum se manifesta la ei – va invit sa lasati comentarii la aceasta postare si va multumesc anticipat 🙂

Pentru inceput, trebuie sa subliniez cateva detalii astrologice referitoare la careul din harta mea. Eu vorbesc din punctul de vedere al unei persoane cu Luna in Balanta (casa III) si Neptun in Capricorn (casa V, in sistem Placidus). Prin urmare acest aspect nu se manifesta in toate sectoarele vietii mele ci mai ales in domeniile reprezentate de casele III-V si capata o anumita coloratura, specifica semnelor intre care are loc.

Cu Luna natala incoltita de transpersonale aflate in tranzit – Saturn in acelasi semn, Uranus in semnul opus si Pluton in semn aflat in careu – nu credeti ca era deja timpul sa constientizez acest aspect? 🙂 Nu neaparat sa-l si inteleg pe deplin, insa macar sa-l vad manifestandu-se! Sunt sigura ca dupa ce Luna mea va fi cat de cat „lasata in pace” de aceste planete grele, intelegerea mea va fi mai profunda. Pana atunci, transmit direct de pe front 🙂

Care e treaba cu Luna in general? Pe scurt, Luna raspunde in principal de emotiile noastre, de confortul nostru interior si de tot ceea ce ne hraneste (fizic sau sufleteste). Dar cu Neptun? In principiu, Neptun se refera la capacitatea noastra de a ne simti conectati cu „ceva” de dincolo de realitatea cotidiana, la capacitatea noastra imaginativa, la starea de visare, sentimentul de „dizolvare” si de desprindere de realitate.

Facand abstractie de relatia dintre semnele in care se afla cele doua si date fiind semnificatiile lor, putem spune ca ele sunt compatibile. Luna si Neptun au naturi similare, vorbesc aceeasi limba. Cand intre ele se formeaza un aspect ne-am putea imagina doua cunostinte care stau toata ziulica la taclale pe marginea preocuparilor lor comune. Daca aspectul dintre ele este unul armonios (trigon, sextil, conjunctie) am putea considera ca cele doua discuta prieteneste si probabil coopereaza pentru a scoate ceva bun din discutia lor. Daca aspectul este stresant (cuadratura, opozitie)  e drept ca cele doua vorbesc aceeasi limba, insa discuta in contradictoriu si se afla mai degraba in competitie.

In felul asta, daca in prima varianta cele doua cunostinte ajung la un consens si poate la o rezolvare, in cel de-al doilea caz nu se ajunge la nicio rezolvare, ba mai mult, in timp „discutia” (sau mai corect spus disputa), capata proportii uriase fiindca fiecare idee adaugata amplifica problema. De retinut: aceeasi problema!

[O mica paranteza aici: daca de exemplu vorbeam despre Luna si Saturn (care au naturi foarte diferite), atunci treaba statea altfel. Ne imaginam doi straini care se intalnesc si vorbesc fiecare limbi diferite si au preocupari diferite. Daca intre cei doi se formeaza o relatie de tip trigon sau sextil atunci in final cu siguranta cei doi gasesc o modalitate de a se intelege (chiar si prin gesturi) si vad in asta o oportunitate de a invata ceva nou de la celalalt. Dar daca intre ei se formeaza o relatie de tip cuadratura, opozitie sau conjunctie, atunci ni-i putem imagina zbierand unul la altul in limbi diferite si pe subiecte total diferite, frustrati fiind ca celalalt nu intelege.]

Asadar, consider ca Luna si Neptun impreuna intr-un careu deformeaza perceptia.

Verbul „a simti” capata in acest caz proportii uriase, apropiindu-se tot mai tare de verbele „a imagina” si „a crea” – o realitate interioara complet diferita de cea exterioara.

Este clar ca ai nevoie de o imaginatie bogata pentru a face asta, de multa creativitate si de o credinta extraordinara ca lucrurile chiar stau asa cum le simti si le imaginezi tu. Cu astfel de atuuri ai putea face lucruri deosebite daca nu ai cadea in capcana „realitatii fabricate” (eu cu Luna in casa III cred ca as putea scrie romane frumoase pe baza fanteziilor mele). Probabil exista artisti geniali cu aspectul acesta in harta – bravo lor ca au gasit o modalitate pozitiva pentru manifestarea acestuia, insa pe de alta parte nu cred ca acest careu le face viata privata mai usoara…

Cei mai multi posesori ai careului se refugiaza inconstient in aceasta „realitate” deoarece anumite aspecte ale vietii lor , sunt percepute ca fiind mult prea banale si seci, iar ei au nevoie de un scenariu mai elaborat, mai palpitant pentru propria lor poveste. Am putea spune despre ei ca fac asta fiindca au credinta ca viata trebuie sa ofere mai mult de atat sau unii ar putea spune, pe un ton sarcastic, ca fac asta „din plictiseala” – ceea ce nu este tocmai adevarat, din moment ce majoritatea nu constientizeaza ceea ce fac.

Alti posesori ai aceluiasi careu, inzestrati cu abilitati extrasenzoriale, probabil simt ca ceva „nu este in regula” cu realitatea in care traiesc si pot foarte usor sa „sara” intr-o alta realitate… si sa se piarda acolo. Insa mai sunt unii (nu atat de norocosi) care o fac pentru ca viata lor in anumite sectoare este insuportabila pentru ei si au probleme foarte concrete acolo.

Cei mai multi ajung in acea „realitate fabricata” natural, din reflex, cat timp altii simt nevoia unor stimulente (alcool de exemplu).

Ideea principala este ca acesti oameni simt ca mediul nu ii „hraneste” suficient (sau, daca ne gandim la ultimul caz, mediul este de-a dreptul otravitor) – realitatea care ii inconjoara nu le este de ajuns fiindca ei aspira la ceva mai inalt si mai deosebit. Ca sa pun punctul pe „i” in privinta aspectului de careu Luna-Neptun expresia cheie este: „a te hrani cu iluzii”. Repet: in sectoarele indicate de casele pe care se formeaza aspectul – dar in functie de importanta acestui aspect in harta natala (data de importanta planetelor respective) el poate deveni tema centrala a vietii acelui om.

Interesanta este  o alta chestiune si anume aceea ca realitatea fabricata in care se refugiaza unii dintre ei nu este „mai frumoasa si mai roz”, asa cum te-ai astepta ci din contra, este mai dramatica si mai sumbra. Pe acestia, mediul ii hraneste cu bomboane roz cand organismul lor le cere de fapt ardei iute. De aceea unii dintre ei, considerati de altii ca fiind „norocosi” datorita situatie frumoase pe care o au, merg pana acolo incat isi creaza singuri probleme sau intra in situatii dubioase.

In ceea ce ma priveste, nu demult am fost pusa in fata faptului implinit: realitatea fabricata de emotiile, trairile interioare si imaginatia mea intalneste realitatea obiectiva, general acceptata si traita de  ceilalti. Consider ca fiecare persoana care are acest aspect in harta va trai momentul acesta de „trezire” la un moment dat in viata, cand tranzitele vor fi de asa natura incat omul sa primeasca un plus de obiectivitate (si de obicei cand constientizezi astfel de lucruri in urma interactiunii/confruntarii cu realitatea celuilalt e vorba si de o opozitie la mijoc)

Cand s-a intamplat asta, m-am speriat foarte tare! Am realizat ca in tot acest timp ma mintisem si ma sabotasem singura, interpretand situatii, gesturi, cuvinte intr-un mod eronat, „mulat” de fapt pe asteptarile mele si mai rau, actionam in consecinta.

Cert este ca am facut-o inconstient pentru ca asteptam mai mult in acel sector. Ceea ce traiam nu era suficient de interesant si de palpitant in comparatie cu viziunea mea a „ceea ce ar fi trebuit sa traiesc”. Mediul, in acel sector, ma hranea cu o mancare fara sare si piper. Nu m-am gandit o clipa ca nu hrana e de vina ci papilele mele gustative 🙂

Ok, acum ca am constientizat asta, va asteptati sa fi si rezolvat careul Luna-Neptun din harta mea? 🙂 Nici pe departe! Careul asta continua sa faca parte din mine si sa ma atraga in capcana lui din cand in cand. Insa una este sa intri de buna-voie intr-o capcana constient fiind unde te afli (sau cel putin sa fii capabil sa te trezesti la un moment dat) – poate pentru ca urmaresti ceva: sa scrii un roman de exemplu, sa interpretezi un personaj intr-o piesa de teatru sau pur si simplu sa te relaxezi adaugand cateva „floricele roz” unor situatii mai sumbre – si alta este sa cazi in capcana si sa ramai blocat acolo, nestiind macar unde esti, crezand ca aceea este realitatea.

Parerea mea este ca o mana de ajutor in constientizarea careului Luna-Neptun o constituie un „supliment” din elementul Pamant in harta natala si cateva tranzite zdravene. Nu stiu daca acest aspect, sau oricare altul, are vreo rezolvare, insa cert este ca ajuta sa-l constientizezi atunci cand se manifesta si sa-l folosesti intr-un scop pozitiv in primul rand pentru tine si  apoi si pentru ceilalti.

Verbul “a simti” capata in acest caz proportii uriase, apropiindu-se tot mai tare de verbele “a imagina” si “a crea” – o realitate interioara complet diferita de cea exterioara.
Share

Lasă un răspuns