Opoziții… uraniene

Zilele acestea mi-am satisfăcut o curiozitate și am răsfoit hărțile unor femei excentrice, unele dintre ele scandalos de geniale și de neînfricate. Așa cum mă așteptam, în multe dintre aceste hărți, planeta Uranus și zodiile fixe (da, și Vărsătorul) erau bine reliefate, contribuind la conturarea unei personalități excentrice. În general, să-l ai pe Uranus puternic înfipt în sistem (aspecte cu planetele rapide și/sau poziție angulară) e suficient ca să-ți stimuleze dorința de a fi ”altfel”, indiferent că ești bărbat sau femeie. Faptul că ai și planete în Vărsător, este doar un bonus!

Fără a intenționa să demarez o investigație, am numărat, ce-i drept, Luna în Vărsător de câteva ori și am observat că în cele mai multe cazuri Uranus era în legătură cu luminătorii, cu Venus sau Marte. Majoritatea acestor femei au fost scriitoare sau artiste și au avut vieți amoroase tumultoase și comportamente sexuale ieșite din tiparul general acceptat al vremurilor lor, așa că nu de puține ori le-am găsit cu Ascendent în Balanță și casa a V-a în Vărsător.

Ca o paranteză, menționez că de-a lungul timpului am observat că alăturarea de elemente venusiene și uraniene, când și componenta marțiană este activă, dau nativi (sau native) care tind să se plaseze, cu mai multă sau mai puțină delicatețe, în opoziție față de un anumit trend sau față de o idee prea puternic promovată de partenerul de dialog, nu neapărat din convingerea că acea idee ar fi greșită, cât din necesitatea inconștientă de a echilibra balanța susținând contrariul. Evident, riscă să stârnească un conflict. Dacă aveți astfel de nativi în preajmă, încercați data viitoare să susțineți, pe neanunțate, punctul lor de vedere și veți observa că vor schimba din nou tabăra. Întrebați-i cum se face că se plasează mereu în opoziție și le veți da, să sperăm, o temă de reflecție asupra propriei persoane.

Revenind la personalitățile ieșite din comun, una dintre hărțile găsite mi-a atras atenția în mod deosebit. Posesoarea ei nu este cea mai excentrică dintre aceste femei, ci este cea a cărei hartă m-a făcut să mă opresc și să mă întreb brusc: ”Cum e să fii manifestarea vie a unui snop de opoziții?!”. (…)

Te invit să citești articolul integral în ediția de februarie a revistei AstroText: http://www.astrotext.ro/2016/02/opozitii-uraniene/

Share

Lasă un răspuns