Planete feminine în Fecioară? Nu plânge, Ană!

Despre doamnele sistemului nostru solar – Venus și Luna – aflăm că s-ar simți înjosite (Venus în cădere) sau cel mult blazate (Luna peregrină) atunci când se perindă pe teritoriul zodiei Fecioară.

Ana: Iubitule, fă-mă să mă simt ca o femeie adevarată!
Iubitul: Dă-mi jos cămașa… Așa. Acum spal-o și calc-o!

Dacă la nașterea ta una sau ambele planete feminine (Venus, Luna) tranzitau această zodie, capacitatea lor de a atrage și de a primi ar putea fi mai scăzută. Și nu e o chestiune de estetică, ci una de eficiență. Chiar dacă ești o virtuoază a multitasking-ului în viața de zi cu zi și ai o abordare economică asupra vieții, când vine vorba de atracție tinzi să faci risipă de energie și de timp. Să vedem cum…

Înainte de toate, fiind vorba de un semn mercurian, ne așteptăm ca mintea să încurce, să descurce și să despice-n patru tot ce atinge corazon-ul și chestiunile cu specific femeiesc. De aici rezultă un mai mare consum psihic în probleme sentimentale, relaționale și casnice (Venus/Luna)… Și cred că ești de acord că o femeie frământată de întrebări, de griji și de îndoieli, nu e tocmai atractivă, oricât de frumoasă ar fi ea! Însă, pentru că oricum mintea va rămâne suverana inimii tale, tu trebuie să rămâi suverana minții tale – folosește-ți mintea (vezi cum stă Mercur în harta ta) ca să-ți ușurezi inima!

Apoi, Fecioara este renumită îndeosebi pentru capacitatea sa de a servi (a ajuta) și pe asta aș vrea să pun accentul în continuare. A face mici servicii este modul tău de a atrage ceea ce-ți dorești (Venus) sau ai nevoie (Luna) – observi ce-i lipsește celuilalt, pentru că ești foarte bună în depistarea minusurilor, și-i servești exact acel ceva; dacă nu-l ai ca să-l dai, o să faci totul ca să-l obții și uite așa intri în cercul nesfârșit al ”mâinilor care se spală una pe alta”. După care aștepți (de regulă fără să-ți dai seama) să primești în schimb ceea ce vrei sau, modestă fiind, să auzi măcar un Mulțumesc!. Practic, deschizi trocul fără tam-tam, fără să-l anunți pe celălalt (sau să știi) că tocmai ai inițiat o tranzacție, nu o acțiune caritabilă! În felul ăsta, s-ar putea să aștepți mult și bine un semn de reciprocitate! Poți să înțelegi acum de ce spun că planetele feminine, al căror rol principal e să atragă ceea ce vor, manifestă o eficiență scăzută când sunt în Fecioară (mai ales Venus).

Pentru a scoate maximul din această poziție, observă-te (fără să-ți faci auto-critică!) și află de la tine ce aștepți la schimb în fiecare situație, ce vrei să obții, cu adevărat, prin ajutorul pe care îl oferi – iar găsirea acestui răspuns ar putea consta într-o muncă titanică cu tine însăți și poate chiar ajutor specializat, pentru că tinde să-ți declanșeze mecanisme puternice de autoapărare (vezi negarea, raționalizarea). Intensitatea cu care te implici într-o relație de ajutorare este un prim indiciu pentru a hotărî dacă e vorba într-adevăr de o alegere sau de o nevoie.

Cu Venus/Luna în zodia servituții, s-ar putea crede că ai fost anume zămislită pentru a fi necondiționat la cheremul altora. Da, te poți dovedi a fi un ajutor de neprețuit, dar nu-i sănătos să dovedești că ești unul necondiționat! N-o să-ți pice bine comparația asta, dar trebuie să-ți amintesc că până și servitorii sunt plătiți pentru munca lor. Însă, în cazul tău, a face ceva pentru altul este totodată și o plăcere, de aici confuzia – ”dacă-mi face [primesc la schimb] plăcere, ar trebui să-mi fie de ajuns!”. Chiar îți este de ajuns sau doar te încearcă (iarăși) modestia? Și-apoi, dacă îți face plăcere nu înseamnă neapărat că-ți face și bine! Venus/Luna în Fecioară ar putea fi un indiciu (superficial în lipsa altor indicii din harta natală) al unei predispoziții spre dependență – dependența de senzația obținută din ajutorarea altuia. Sau, ca să folosesc o expresie în vogă, ar putea indica predispoziția de a manifesta ”sindromul salvatorului”.

Ilustrație după o idee sugerată de Robin Norwood în cartea ”Femei care iubesc prea mult” (Ed. Litera, 2014), pag. 183
Ilustrație după o idee sugerată de Robin Norwood în cartea ”Femei care iubesc prea mult” (Ed. Litera, 2014), pag. 183

Te încurajez să abordezi schimburile cu realism și eleganță, iar, în cadrul lor, să înveți să primești. Cu alte cuvinte, nu doar să afli ce vrei la schimb ci și să reușești să primești când ți se oferă. Și nu mă refer aici la negocierile cu vânzătoarea de la piață, ci la schimburile (mai ales imateriale) realizate cu persoane pentru care nutrești sentimente speciale! S-ar putea să constați că practicarea artei de a cere și a primi de la cei dragi este provocatoare pentru tine – oare a solicita sau a primi ajutor ar fi ca și cum ai recunoaște că nu te poți descurca (și dacă tu nu te poți descurca, cine o să-i ajute pe ceilalți? ar însemna că nu mai ești utilă?) Sau a cere / a primi ceva în schimbul a ceea ce oferi, ar fi dovada că ajutorul tău este, totuși, condiționat? Te-ai prețui (Venus) mai puțin dacă ai răspunde afirmativ la aceste întrebări? M-aș bucura să reflectezi la asta.

În fine, pun accentul pe ideea de schimb pentru că Mercur – da, cel care ”a inventat” trocul – stăpânește zodia Fecioarei și prin urmare este dispozitorul planetelor aflate pe teritoriul său. Dacă nu-ți ții socotelile la modul conștient, inconștientul tău o va face pentru tine și-ți garantez că nu se manifestă agreabil când ajungi pe minus!

[…]


Fragment din articolul ”Ziua nu-i ca noaptea!”, semnat pentru revista AstroText. Citește-l integral aici: http://www.astrotext.ro/2015/09/ziua-nu-i-ca-noaptea/

De asemenea, îți semnalez și apariția articolului ”Perpetuum mobile sau Harta lui Karpen” (o curiozitate astrologică) semnat tot pentru numărul de septembrie al revistei AstroText:  – http://www.astrotext.ro/2015/09/perpetuum-mobile-sau-harta-lui-karpen/

Enjoy! 🙂

Share

Lasă un răspuns