Coarda sensibilă

Ca să obții sunete clare și armonioase, trebuie să ai un instrument acordat. Atunci când acordezi o chitară, spre exemplu, odată ce una din corzi este în tonalitatea standard dorită, le poți regla și pe celelalte. La fel și-n astrologie, dacă dorim să obținem hărți natale armonios exprimate, trebuie să știm să le acordăm.

În opinia mea, coarda care este întonalitatea standard dorită, în cazul unei hărți, este reprezentată de aspectul planetar exact sau, în lipsa lui, de aspectul perfect sau, mai frecvent, de cel mai strâns aspect (major, aplicant) dintre două planete [1].

Tendința planetelor aflate în dinamică este să perfecteze relația dintre ele, așa cum și noi tindem spre consolidarea elementelor care ne compun viața, fizicul, psihicul într-un tot cât mai unitar. La momentul în care cineva s-a născut, planetele aflate cel mai aproape de o relație perfectă [2] vor da tonul în privința dinamicii [3] sale și a evenimentelor din viața sa. Relația simbolică dintre cele două planete ne arată care sunt acele elemente ale vieții (sau ale persoanei) sale care sunt cel mai strâns interconectate și care au, astfel, prioritate pe ordinea de zi a nativului.

Ce facem practic? (…)

Continuarea poate fi citită în revista “AstroText”:
http://www.astrotext.ro/2014/12/coarda-sensibila/

Share