Lunația care dă trendul în ianuarie 2017

fable2

Prima lună a lui 2017 urmează tendința descrisă de harta Lunii Noi din 29 decembrie 2016, din care aflăm că în ianuarie e de dorit să evaluăm cu mai multă rapiditate informațiile care apar și situația în care ne găsim. Ar putea fi necesar să ne reorganizăm activitatea, iar timpul avut la dispoziție să fie prea scurt. De asemenea, ar fi bine să ne reconsiderăm așteptările vizavi de cei care sunt importanți în desfășurarea activității noastre – cei care stabilesc regulile, care ne finanțează, ne conduc sau cei care ne sunt mentori, pe care îi admirăm, al căror model îl urmăm.

Împreună cu Mercur, surprins în mers retrograd, și Pluton, Luminătorii din Capricorn, Jupiter din Balanță și Uranus din Berbec sunt cei care ocupă locații strategice în harta lunației, formând astfel un Careu în T, o configurație tensionată, plasată pe unghiurile 1 – 10 – 4. Astfel, tendința de a contesta și doborî ceea ce strălucește sau ceea ce ne servește drept reper și model, hrănindu-ne aspirațiile, este mare. Motivele ar putea fi întemeiate – Jupiter și Soarele reprezintă aici interesele unor sectoare ascunse, problematice ale hărții (12 și 8), ale căror afaceri devin acum evidente prin poziționarea celor doi în unghiuri. Dar, la fel de bine ar putea dobândi acum o poziție de putere ceea ce a stat în umbră, ceea ce a fost neglijat, desconsiderat, batjocorit sau ceea ce este străin, datorită atenției pe care o capătă.

În acest peisaj a cărui strălucire riscă să pălească din pricina mizeriilor care ies la lumină, e de dorit să ne privim atent în oglindă, în căutarea paiului (sau bârnei?) din propriii noștri ochi; să ne recunoaștem erorile, eșecurile, slăbiciunile și să căutăm contextul potrivit în care să le mărturisim și… să le valorificăm. Recunoașterea greșelilor sau a vulnerabilităților noastre poate servi la motivarea și îndrumarea constructivă a unor semeni care se confruntă cu probleme similare, iar unele defecte personale pot constitui atuuri în anumite domenii de activitate spre care ar fi interesant să ne orientăm acum.

Sunt vizați de această lunație în principal nativii semnelor cardinale – Capricorn, Balanță, Berbec, Rac – și cei care au repere importante ale hărții în aceste zodii.

harta-luna-noua-decembrie2016

Extras din articolul ”Luna în ianuarie 2017”, proaspăt publicat în revista online AstroText. Citește-l integral la http://www.astrotext.ro/2017/01/luna-in-ianuarie-2017/

Share

Lasă un răspuns