Lunația care dă trendul lunii martie 2017

luna-martie-2017

Martie stă sub influența Lunii noi din 26 februarie a.c., moment care a coincis cu eclipsa inelară de Soare, vizibilă din țara noastră. Astfel, tendința descrisă de această hartă (vezi figura de mai jos) se poate întinde pe o perioadă mai lungă de timp și anume până în august, când vor avea loc alte două eclipse.

Privind harta lunației, mă-ncumet să parafrazez doi oameni: o dată pe N. Iorga, spunând că omul cu adevărat corect este cel care ar fi putut trișa dar n-a făcut-o, și apoi pe Lucian Valeriu, un jurnalist arădean contemporan, zicând că ceea ce nu ne face mai buni o să ne coste (”o să ne doară”, scria acesta într-una din postările sale de pe Facebook). În această perioadă ne vom întâlni cu oportunități care ne testează, mai abitir decât de obicei, principiile și puterea de a juca fair-play.

În hartă, accentul cade pe negocieri, bani și schimburi – de la schimburi de idei și informații (comunicare și comunicații) la schimburi de obiecte (vânzăre – cumpărare) sau de servicii. Cu alte cuvinte, vorbim de axele caselor 3-9 și 2-8, care sunt cele mai populate. Vorbim de asemenea și de importanța pe care o capătă Mercur, prin plasarea sa în unghi (semnul Descendent), și Venus, prin faptul că e în exil și la un pas de retrogradare. Astfel, oportunitățile și totodată provocările pe care le-am anunțat pot apărea în cuplu sau pe parcursul unei tranzacții importante, la masa tratativelor, în timpul unei comunicări, unui proces (în sala de judecată sau în sala de studiu – proces de instruire), sau în contextul unei vizite. Cum orice schimb presupune o formă de comunicare și de mișcare, e de dorit să ne îngrijim și de mijloacele prin care comunicăm și de cele cu care ne deplasăm.

Tot ce este altfel, străin sau îndepărtat (vezi casele 3-9) capătă un plus de atractivitate și de valoare (vezi beneficele amplasate în casa 3 respectiv 9), ne stârnește spiritul competitiv, voința de a milita pentru o cauză diferită, și ne alimentează dorința de a ne separa de peisaje, oameni și valori cu care ne-am obișnuit (observă-l pe Marte în Berbec, în casa 9). Putem fi tentați să pornim în căutarea unui nou stil de viață, care să reflecte mai bine valorile la care aspirăm; sau în căutarea unei noi achiziții, a unui alt partener sau doar a unei activități prin care să ne rupem de cotidian.

E important însă de știut că oricât de porniți am fi să facem pași înainte, spre altceva, va fi imperios necesar să dăm câțiva pași înapoi… ori ca să ne luăm avânt, ori ca să înțelegem mai bine ce ne mână înspre noua direcție. Venus se află foarte aproape de gradul 14 din Berbec, în care va începe să retrogradeze din 4 martie, mișcare aparent inversă pe care și-o va menține până în 15 aprilie.

Că mergem înainte sau că dăm un pas înapoi, cât timp ne mișcăm e de bine. A stagna înseamnă acum a pierde. Stăpânul Ascendentului (Soarele) se află în casa a 8-a, în Pești, care nu e numai o casă financiară ci vorbește, în general, despre ceea ce pleacă de la noi (persoane, obiecte, bani, concepte). E de dorit astfel să renunțăm la ceva de bună-voie dacă vrem să avem câștig de cauză în situația de viață care ne interesează cel mai tare.

La nivel macro, în această perioadă, volumul de activitate al mass-media (casa 3) și al organelor financiare (casa 8) și legislative (casa 9) e de așteptat să crească. Atmosfera la mesele de tratative va fi în general tensionată, iar orice negociere ar putea implica acum o retragere, un abandon sau o repoziționare neprevăzută. Încheierea de noi parteneriate nu este oportună cât timp Venus se mișcă în sens retrograd. Cu Ascendentul în ultimele grade ale zodiei Leu, această Lună Nouă pare a descrie mai degrabă începutul unui sfârșit…

harta-lunatie-pesti-2017

Extras din articolul ”Luna în martie 2017”, proaspăt publicat în revista online AstroText. Citește-l integral la http://www.astrotext.ro/2017/03/luna-in-martie-2017/

Share

Lasă un răspuns