Nu sunt gemene, dar sunt două!

Au aranjat-o și au adus-o pe scenă într-un scaun cu rotile. O jumătate a corpului îi rămăsese afectată după atacul cerebral pe care îl suferise. Se putea observa că trupul ei trecea prin dureri și acum, dar, chiar și așa, spiritul său era vivace, fiind o prezență electrizantă. La 85 de ani era o legendă vie. Agnes de Mille – una dintre cele mai strălucite coregrafe ale Statelor Unite. Fascinația publicului creștea pe măsură ce această femeie își depăna amintirile, istorisindu-și viața. În acest cadru feeric, când intervievatorul a întrebat-o ”A fost vreodată pentru dvs. o problemă faptul că nu aţi fost frumoasă?”, publicul a amuțit în consternare, considerând această întrebare un atac la persoană. Agnes, în schimb, s-a luminat la față pentru că era întrebarea pe care o așteptase toată viața. Nimeni nu îndrăznise, până atunci, să i-o adreseze, să-i dea șansa de a vorbi despre asta…

Fusese un copil drăgălaș până când pubertatea i-a modificat fizionomia și corpul, transformând-o în sora cea urâtă a frumoasei ei surori mai mici care se bucura de toată atenția și căreia îi erau dedicate lecțiile de dans la care Agnes râvnea, de fapt. Trebuia s-o însoțească pe cea mică la clasa de balet și s-o aștepte până termina. Stând acolo a luat două decizii majore: a hotărât să se dedice dansului și a ales să devină coregraf, dacă nu putea fi dansatoare din pricina înfățișării sale. Aceasta era povestea nespusă, o povară pe care o lăsa acum jos datorită iscusitului și empaticului intervievator, istoricul cultural Marc Pachter.

Iată o secvență de viață care ilustrează destul de bine o nuanță a contextului astral în care ne aflăm acum și pe care doresc s-o evidențiez. (…)

Curioși? Citiți continuarea la http://www.astrele.ro/2016/05/21/sa-nu-ne-facem-ca-ploua/

În ediția de mai/iunie a revistei ”Astrele” mă găsiți cu două articole, că tot e zodia Gemeni una dublă… Tocmai ați citit, mai sus, o mostră din editorial.

Cel de-al doilea text împletește astrologia mundană cu televiziunea. Articolul se cheamă ”Slow TV – emisiunea preferată a unei națiuni Gemeni”…

Termenul de slow television face referire, în varianta sa modernă, la un maraton tv în care o activitate banală, cum ar fi croșetatul, este filmată în întregime și este transmisă în direct fără a fi editată. Ideea în sine nu este nouă, a fost introdusă de artistul Andy Warhol în 1963, în filmul Sleep, care îl înfățișa pe poetul John Giorno dormind timp de 5 ore și 20 de minute. De ce s-ar uita cineva la așa ceva mi-e peste putință să-nțeleg, dar treaba este că acest concept s-a făcut puternic remarcat în 2009, când a fost transpus pe micile ecrane din Norvegia de către Thomas Hellum, angajat al postului național de televiziune NRK.

Thomas a venit cu ceea ce părea a fi incredibil de aberanta propunere de a filma și de a difuza în întregime o călătorie absolut obișnuită cu trenul care parcurge sudul Norvegiei, din Bergen și până la Oslo, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la deschiderea căii ferate (The Bergen Line). Călătoria durează… 7 ore! Și mai incredibil este faptul că directorii, după ce s-au prăpădit de râs în fotoliile lor și după ce au realizat că nu-i o glumă, au acceptat și i-au oferit lui Thomas resursele de care avea nevoie pentru a materializa această nebunească idee. Iar ceea ce a răvășit cu totul cele mai strălucite minți din lumea media și un întreg mapamond este că emisiuneaThe Bergen Line – minute by minute, difuzată în 27 noiembrie 2009, începând cu ora 19:55, s-a bucurat de un rating fabulos până atunci țintuind în fața televizoarelor o întreagă națiune. Și nu, nimic mai spectaculos nu s-a întâmplat în acele 7 ore decât un tren alunecând pe șine (probabil toți își țineau sufletul la gură așteptând să se întâmple, totuși, ceva!). Ei bine, de atunci acest format tv a devenit preferatul norvegienilor.

Thomas a produs apoi și alte emisiuni în acest format, printre care, da, chiar a filmat o noapte întreagă de croșetat non-stop și 24 de ore de pescuit. În 2011 a transmis live, absolut în întregime, voaiajul de 134 de ore (!!!) al navei de croazieră MSNordnorge din Bergen la Kirkenes. S-a bucurat de un succes colosal, norvegienii urmărind înnebuniți atât transmisia tv, cât și vasul în sine de-a lungul coastei, simțindu-se parte din călătorie și transmițându-și mesaje unii altora prin intermediul emisiunii. Până și cei aflați la bord urmăreau transmisia din cabine (nu-i banc!). Evident, aceasta a bătut orice record și a intrat în Guinness Book.

Acum, ceea ce mi-a produs mie o criză de râs cu sughițuri a fost să descopăr că Norvegia este născută sub semnul Gemenilor și are Ascendentul în Fecioară. Păi, numai unu’ lovit în cap de Neptun și sprijinit de Jupiter ar putea să facă, citez, ”cea mai plictisitoare emisiune din lume”  într-o țară mercuriană și să aibă succes! Ce-i drept, Thomas este nativ Pești… (…)

Continuarea la http://www.astrele.ro/2016/05/21/slow-tv-emisiunea-preferata-a-unei-natiuni-gemeni/

Share

Lasă un răspuns