Planeta vs. Semn (in Case)

Image by Ben Hein

Stateam intr-o zi si ma intrebam care e diferenta intre a avea o planeta intr-o anumita Casa si a avea cuspida casei respective in semnul guvernat de acea planeta. De exemplu, care e diferenta intre a avea Mercur in C.III si a avea cuspida C.III in Gemeni? O diferenta este, clar, insa cum apare ea?

Si cautand un raspuns, am dat de blogul astrologului Donna Cunningham – http://skywriter.wordpress.com/ – care m-a luminat scriind ca semnele sunt descriptive, precum adjectivele, in timp ce planetele sunt precum verbele.

Intorcandu-ma la exemplul nostru, asta inseamna ca a avea cuspida C. III in Gemeni te descrie ca fiind in general o persoana curioasa, comunicativa, flexibila in gandire, mobila, s.a.m.d. Asa esti tu in acel sector. Dar a-l avea pe Mercur in C. III te preseaza sa actionezi intr-un mod specific mercurian in domeniul reprezentat de C. III: cauti sa-ti satisfaci curiozitatea, sa comunici, sa te adaptezi la mediu, s.a.m.d. Faci ceva, nu esti doar pasiv. Esti mult mai implicat, mai „prezent acolo” datorita plasarii unei planete in acel sector. Altfel, cuspida in acel semn doar imprima o anumita „nuanta” acelei Case, dar nu-ti da niciun fel de impuls (asta daca nu ai alte planete acolo).

Si cu asta clarificam si problema Soare in semnul X vs. ASC in semnul X. A avea Soarele in Balanta, de exemplu,  inseamna ca asa te simti tu bine cu tine insuti, manifestandu-te ca o Balanta, asta e natura ta de baza! In timp ce un ASC in Balanta te descrie (pentru altcineva, in fata celorlalti) ca fiind o persoana cu caracteristicile Balantei, asta e impresia pe care o lasi. E o diferenta subtila aici…

Lamurit? Eu da 🙂

Share

Lasă un răspuns