Spre ce țintești?

Ce crezi despre viață? Ce speri de la ea? Ce urmărești cu adevărat? Spre ce țintești și cu câtă încredere ții arcul în mână? Iată câteva întrebări care ne determină să-l căutăm pe Jupiter în hărțile natale, să scrutăm cerul de deasupra orizontului și să ne focusăm privirea pe cele două porțiuni de firmament asociate lui Jupiter, casele a XI-a și a IX-a, cele care încadrează casa a X-a.

Oglindă, oglinjoară, ce casă-i mai jupiteriană?

Ei bine, luăm în calcul întâi casa a XI-a și secundar casa a IX-a atunci când trebuie să căutăm cea mai potrivită casă pe care s-o asociem cu Jupiter. Tradițional, el este principalul semnificator al casei a XI-a (și co-semnificator al casei a IX-a), fiind planeta care își are bucuria aici și de la care casa și-a căpătat o bună parte din semnificații!

Această asociere nu contrazice afinitatea care există între Săgetător și casa a IX-a și nici pe cea dintre Vărsător și casa a XI-a! Dacă asocierea zodiilor cu casele este evidentă și arhi-cunoscută, când ne referim la afinități între planete și case, trebuie să știm că principiile de asociere diferă, iar planeta care stăpânește o anumită zodie nu se asociază neapărat și cu casa atribuită acelei zodii! Am rezumat semnificatorii și co-semnificatorii de drept ai caselor la care mă refer în acest articol, în tabelul de mai jos (cu roșu este marcată planeta care se bucură în acea casă), fără să insist acum asupra logicii care stă la baza acestor asocieri.

[…]

Punct ochit, punct lovit!

Mai departe, intenția acestui articol este de a ilustra moduri în care funcționează casele cu o coloratură jupiteriană și cum interacționează ele cu Jupiter, cu casa a X-a și cu celelalte case din hartă, astfel încât să ne releve domeniile potențiale înspre care se îndreptă aspirațiile nativului și șansele lor de împlinire. Desigur, ne vom raporta mereu la Ascendent, cel mai important punct horoscopic al hărții!

În acest sens, vă prezint hărțile a doi oameni remarcabili care și-au găsit împlinirea (casa a X-a) dedicându-se chemării lor și/sau speranțelor pe care le nutreau (casele IX și XI). […]

Am forțat puțin nota alegând doi nativi cu Jupiter în semnul Ascendent, poziție care deja le conferă un puternic simț al necesității de a-și găsi menirea, de ”a se lăsa aspirați de propriile lor aspirații”, ca să zic așa. […]

Cred că învățăm practicând. Fie că înseamnă a învăța să dansăm practicând dansul sau a învăța să trăim practicând viața… În fiecare caz, desfășurarea cu dedicare a unui set precis de acțiuni, fizice sau intelectuale, este cea din care emerge o formă de realizare, un sens al propriei ființe, o satisfacție a spiritului. Devenim, fiecare într-un anumit domeniu, atleții lui Dumnezeu. – Martha Graham.

[…]

Prima hartă comentată este a dansatoarei Martha Graham, iar cea de a doua a scriitorului Hans Christian Andersen. Vă invit să lecturați în întregime cel mai proaspăt articol semnat pentru revista AstroText, intitulat ”Spre ce țintești?”, la http://www.astrotext.ro/2015/12/spre-ce-tintesti/

Share

Lasă un răspuns