Un gol arzător

(…)
Prima întrebare pe care ar fi bine să ți-o pui, când intri în analiza unei hărți natale, este: ”Din ce stofă e făcută?”. Cu alte cuvinte, ce tip de hartă este (diurnă sau nocturnă) și cum arată distribuția planetelor în zodii. Mai precis, ce fel de zodii domină harta? Masculine (diurne) sau feminine (nocturne)? Cardinale, fixe sau mutabile? De foc, de pâmânt, de aer sau de apă? Ia și numără-ți planetele în tipuri de zodii, ca la școală. Nu sări peste etapa asta! Trebuie să simți stofa cu care lucrezi! Ține minte că în ea, nativul se simte în largul (elementul) său.

Dar nu despre polaritatea, vibrația și elementul dominant vreau să discutăm acum, ci tocmai despre lipsa lor, despre carențele unei hărți natale, atunci când ele există. Focusează-te puțin pe ele când discuți cu posesorul hărții și s-ar putea nici să nu apuci să intri cu el în detaliul hărții!

Când nu ne străduim să păstrăm sau să înmulțim ceea ce avem, alergăm să obținem ceea ce nu avem. Și e incredibil că o singură lipsă poate cântări mai mult decât restul posesiilor noastre! Alergăm (sau mergem la pas, în funcție de cât de disperați suntem) în speranța că acel ceva lipsă, odată obținut, ne va astâmpăra, ne va da sentimentul că suntem satisfăcuți, plini pe moment sau chiar împliniți.

Sunt oameni care, simțindu-se astfel, știu exact ce caută, găsesc și apoi merg mai departe prin viață, relativ satisfăcuți, împăcați, re-echilibrați. Dar ce te faci, ca astrolog, când omul din fața ta îți spune că într-un anumit aspect se simte constant neîmplinit? Că oricât de multe lucruri ar dobândi sau oricâte experiențe ar asimila, în scurt timp simte iarăși că “ceva esențial lipsește”. Că așa a simțiti dintotdeauna și că pe măsură ce trec anii sentimentul de neîmplinire devine tot mai acut, ca și cum ceva n-ar lipsi numai din viața sa ci chiar din ființa sa. Că simte un gol, o foame, o sete care îl face să acționeze de multe ori în cele mai stranii moduri, în speranța că și-o va potoli.
(…)

El: În definitiv, ce vrei de la mine?!
Ea: Fă-mă să iau foc!

Să presupunem că ești o tipă (îmi cer iertare, domnilor) cu o atitudine în general cuminte și precaută în fața vieții, dar în forul tău interior ești înfometată de aventură și suspans. Altfel spus, te cam plictisești, cauți mereu ”ceva” și de fiecare dată crezi că e vorba de ”altceva”. Ei bine, se prea poate ca în esență să fie vorba de un singur lucru: focul. Se poate să ai o carență de foc în harta natală și astfel să cauți inconștient persoane și situații pe care tu le asociezi cu acest element. Mai intri și-n belele din cauza asta – evident, riscul de a te frige e mare din moment ce nu ești în elementul tău.

Treaba este că această conștientizare tot nu te va opri să cauți, pe viitor, să posezi focul. Și de ce ar trebui să te oprească? Important este că acum știi ce cauți și, în general, e mare lucru pentru o femeie să știe ce vrea! :)

Citește articolul integral în numărul de aprilie al revistei ”AstroText” – http://www.astrotext.ro/2015/04/un-gol-arzator/

De asemenea, te invit să citești materialul ”Astrele în aprilie 2015”, în care descriu tranzitele planetare ale lunii curente – http://www.astrotext.ro/2015/04/astrele-in-aprilie-2015/

Lectură plăcută și o lună înfloritoare!

 

Share

Lasă un răspuns